Papež vyjádřil svou účast v souvislosti se zemětřesením v Číně

14.5.2008 

Jako každou středu dopoledne i dnes zaplnily náměstí Svatého Petra ve Vatikánu davy poutníků, kteří přišli naslouchat slovům Svatého otce. Jako téma dnešní, výjimečně spatra pronesené, katecheze si papež vybral postavu, jež v 6. století psala pod jménem Dionýsius Areopagita a poukázal na to, jak může jeho dílo pomoci v dialogu s náboženstvími Asie.

KATECHEZE Benedikta XVI. je ZDE

Na závěr generální audience Benedikt XVI. připomněl oběti zemětřesení v Číně, které si vyžádalo podle posledních informací nejméně15 tisíc mrtvých:

?Mé myšlenky nyní směřují k obyvatelstvu Sichuan a sousedním provinciím Číny, které byly těžce postiženy zemětřesením, jež způsobilo velké ztráty na lidských životech, mnoho nezvěstných a nevyčíslitelné škody. Vybízím vás, abyste se spolu se mnou spojili ve vroucí modlitbě za všechny ty, kteří přišli o život. Jsem duchovně nablízku lidem, kteří jsou touto katastrofou těžce zkoušeni: vyprošujme jim od Boha úlevu v utrpení. Kéž Pán poskytne oporu všem, kteří jsou bezprostředně zapojeni do záchranných prací.?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.