Benedikt XVI.: Tradice zaručuje, že to, v co věříme, je původní Ježíšovo poselství

31.10.2012 

Navzdory dešti přišlo dnes dopoledne na náměstí sv.Petra asi 10 tisíc lidí, aby si vyslechli pravidelnou středeční katechezi Benedikta XVI.:

Dnes rozšířená tendence klást víru do soukromé sféry tedy protiřečí samotné její povaze. Potřebujeme církev, abychom byli ve víře utvrzováni a okoušeli Boží dary: Jeho Slovo, svátosti, oporu milosti a svědectví lásky. Takto se bude moci „já“ v církevním „my“ cítit současně adresátem a protagonistou události, která jej přesahuje; zkušenosti společenství s Bohem, jež je základem společenství mezi lidmi. Ve světě, kde se zdá, že vztahy mezi lidmi jsou regulovány individualismem, což je činí stále křehčími, nás víra volá k tomu, abychom byli Božím lidem, církví, nositeli lásky a společenství s Bohem pro celé lidstvo.

PLNÉ ZNĚNÍ katecheze Benedikta XVI. je ZDE

V závěru generální audience Svatý otec ve svém anglickém pozdravu ujistil o své modlitbě obyvatele zemí zkoušené uragánem Sandy.:

Jsem si vědom zkázy, již za sebou zanechává hurikán, který zasáhl východní pobřeží Spojených států amerických. Modlím se za oběti a vyjadřuji svou solidaritu všem, kteří se zapojují do obnovy země.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.