Benedikt XVI. hodnotil svou cestu do Svaté země

20.5.2009 

Středeční dopoledne na svatopetrském náměstí ve Vatikánu jako obvykle patřilo generální audienci Benedikta XVI. Přišlo na ni kolem 30 tisíc lidí. Svatý otec věnoval svou katechezi apoštolské cestě do Svaté země, kterou označil za velký dar Petrovu nástupci a celé církvi. V závěru své katecheze Benedikt XVI. řekl:

?Je útěšné zrekapitulovat celou cestu, kterou mi bylo dáno uskutečnit, právě ve znamení Kristova zmrtvýchvstání: navzdory všem peripetiím, které během staletí poznamenaly posvátná místa, navzdory válkám, destrukcím a, bohužel, také konfliktům mezi samotnými křesťany, církev pokračuje ve svém poslání, pobízena Duchem vzkříšeného Pána. Je na cestě k plné jednotě, aby svět uvěřil v lásku Boží a zakusil radost jeho pokoje. Při pokleknutí na Kalvárii a v Ježíšově hrobu jsem vzýval moc lásky, která pramení z velikonočního tajemství, jedinou moc, která může obnovit lidi a orientovat dějiny a svět k jejich cíli.?

PLNÉ ZNĚNÍ KATECHEZE Benedikta XVI. je ZDE

V závěru pak také připomněl Světový den sdělovacích prostředků, který připadá na nadcházející neděli. Ve svém poselství vyzývá, všechny, kdo využívají nové komunikační prostředky, zejména mladé, aby je využívali k budování opravdového přátelství založeného na hodnotách: pravdě, harmonii a porozumění a ve prospěch solidarity ve světě. Přinášejte svědectví víry do digitálního světa, vyzval.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.