Benedikt XVI. oznámil návštěvu míst postižených zemětřesením

8.4.2009 

Na svatopetrském náměstí se dnes dopoledne konala tradiční generální audience Svatého otce. Mezi 30 tisíci věřících a poutníků bylo také přes 4 tisíce studentů, kteří se účastné mezinárodního univerzitního setkání UNIV 2009, pořádaného prelaturou Opus Dei. Ve své katechezi hovořil Benedikt XVI. o posvátném Velikonočním třídenní.

KATECHEZE Benedikta XVI. je ZDE

Během pozdravů poutníků v jednotlivých jazycích Benedikt XVI. v italštině také připomněl oběti zemětřesení ve střední Itálii:

?V první řadě bych chtěl znovu vyjádřit svou blízkost drahému společenství Aquily a ostatních míst, která byla v těchto dnech těžce zasažena silným zemětřesením, jež si vyžádalo četné oběti, mnoho zraněných a velké materiální škody.?

Papež také vyzval k solidaritě s těmi, kdo se v této bolestivé situaci ocitli a oznámil svůj úmysl, postižená místa navštívit:

?Ještě jednou bych tamější drahé obyvatele chtěl ujistit, že papež sdílí jejich zármutek a jejich obavy. Drazí, jakmile to bude možné, doufám, že vás budu moci navštívit. Papež se modlí za všechny, žádá Pánovo milosrdenství pro zemřelé, a pro rodiny a pozůstalé mateřskou útěchu Mariinu a podporu křesťanské naděje.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.