Benedikt XVI. obědval s bývalým italským prezidentem Cossigou

7.8.2008 

Benedikt XVI dnes dopoledne přijal v brixenském semináři bývalého italského prezidenta Francesca Cossigu. Společně také poobědvali. O setkání, které mělo soukromý charakter hovoří mluvčí Svatého Stolce o. Federico Lombardi:

?Prezident Cossiga jezdí na dovolenou do Jižních Tyrol pravidelně. V této době se nachází ve Val Gardena. Také v roce 2004 přišel navštívit kardinála Ratzingera do Brixenu do semináře. Takže je to prostředí, které znají oba a kde už se v minulosti setkali. Nedávno, 26. července, prezident Cossiga dovršil 80 let a tak ho Svatý otec dnes pozval na oběd. Je to host, kterého zná a kterého si vždy velmi vážil.?

Včera se Benedikt XVI. setkal s kněžími, dnes tento oběd, sice to byla soukromá záležitost, ale nicméně s tak významným hostem jako je bývalý prezident Itálie ... Jaké jsou další body papežova pobytu v Brixenu?

?Na příští dva dny není naplánované nic konkrétního. Jen v sobotu v podvečer, v 18. hodin, tu bude jedna oficiální událost. Svatému otci bude uděleno čestné občanství Brixenu. Takže mnoho veřejných činitelů se, pokud bude pěkné počasí, shromáždí na nádvoří semináře, které je velmi krásné, nebo, pokud by bylo ošklivě, uvnitř v knihovně, a udělí Svatému otci toto uznání. Toto uznání zde udělují s rozvahou a střídmostí. Brixen má zatím jen dva čestné občany. Papež bude třetí.?

Z Brixenu telefonoval o.Federico Lombardi.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.