Poselství Benedikta XVI. účastníkům zasedání Katolické biblické federace

26.6.2008 

Benedikt XVI. zaslal poselství účastníkům zasedání Katolické biblické federace, které se tento týden koná v Tanzanii. Setkání představuje ?zvláštní příležitost společně naslouchat Božímu Slovu? a obnovit službu církve, ?která je povolána hlásat evangelium pokoje,? napsal papež v listě adresovaném předsedovi federace mons. Vincenzo Pagliovi.
Kéž se Boží slovo stane pro africké národy ?pramenem smíření a životadárné spravedlnosti a zejména opravdového míru, který pochází jedině od Zmrtvýchvstalého.? Těmito slovy povzbudil Benedikt XVI. účastníky zasedání Katolické biblické federace. Připomněl také, že výběr místa konání, Dar-es-Salaam, je důležité gesto solidarity s katolickou církví v Africe.
Benedikt XVI. povzbudil členy Katolické biblické federace, aby ?nejen pokračovali v upozorňování na hluboký význam Písma pro současnou zkušenost katolíků, zejména mladých generací, ale také, aby je vedli k tomu, aby ho interpretovali z perspektivy Krista a jeho velikonočního tajemství.? Křesťanství, stojí dále v listu, ?je náboženstvím Božího Slova, ne slova napsaného a němého, ale vtěleného a živého.? A zdůrazňuje, že ?jedině Kristus, věčné Slovo živého Boha, prostřednictvím Ducha Svatého může otevřít naši mysl pochopení Písma.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.