Papežův pozdrav povzbudil čínské katolíky

20.1.2004 

Pozdrav Jana Pavla II. Číňanům a dalším asijským národům, které slaví příchod nového lunárního roku, vyvolal radostné ohlasy mezi čínskými katolíky. ?Už dlouho čekám na nějaké slovo od Papeže, dávno nebylo nic slyšet o vztahu mezi Čínou a Vatikánem ? říká jeden katolický lékař. Uklidnilo mě to, přání je znamením, že obecná církev na nás nezapomněla. Vím, že Papež na Čínu stále myslí v hloubce svého srdce a modlí se za nás.?

Čínský rok je vždy věnován některému ze znamení východního zvěrokruhu. Letošní je ve znamení Opice. Tradice říká, že by měl být rokem prosperity a bohatství, ale také neklidu. Nový rok je okamžikem setkání rodin a přátel a zároveň znamená začátek jara a obnovy v přírodě.

?Jsou to už celé roky, co čekáme na chvíli, kdy se budeme moci ve svobodě spojit s obecnou církví, se všemi našimi katolickými bratry? ? komentuje jeden z věřících. ?Opice je také znamením inteligence. Pro tento rok si přeji, abychom všichni využili své inteligence, aby se toto sjednocení s obecnou církví uspíšilo.? ? dodává čínský lékař.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.