Vatikánská delegace se vrátila z Vietnamu

17.6.2008 

Z oficiální návštěvy Vietnamu se vrátila delegace Svatého Stolce ve složení podsekretář pro vztahy se státy mons. Pietro Parolin, mons. Luís Mariano Montemayor a mons. Barnabé Nguyên Van Phuong z Kongregace pro evangelizaci národů. Jejich šestidenní návštěva této asijské země začala 9. června.
Delegace se setkala jak se státními představiteli tak s katolickou komunitou v zemi. S předsedou vládního úřadu pro náboženské záležitosti hovořili o různých aspektech života katolické církve ve Vietnamu, například o jmenování biskupů, o znárodněném majetku církve, náboženské svobodě, o přínosu katolíků tamní společnosti a kultuře, o solidaritě s chudými a morální výchově. S ministrem pro zahraniční věci Pham Gia Khimem se věnovali tématu mezinárodní spolupráce, působení u OSN a rozvojové a mírové spolupráci.

Vatikánskou delagaci přijal ve městě Dà Lat také předseda vietnamské biskupské konference Mons. Pierre Nguyên Van Nhon a další biskupové. Společně v místní katedrále také slavili eucharistii a tak manifestovali svou věrnost Svatému otci. Hosté z Vatikánu také navštívili mariánské poutní místo La Vang, kam přivezli zvláštní dar od Svatého otce - uměleckou monstranci. Poutní místo La Vang se těší velké úctě nejen vietnamských katolíků.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.