Kard. Bertone se chystá do Běloruska

16.6.2008 

Kardinál Tarcisio Bertone, státní sekretář Svatého Stolce navštíví ve dnech 18. až 22. června Bělorusko. Po uvítacím ceremoniálu na letišti v Minsku navštíví tamní diecézní Charitu. Ve čtvrtek 19. června dopoledne se setká s běloruským pravoslavným patriarchou a metropolitou měst Minsk a Sluck, Filaretem, s předsedou Výboru pro náboženské záležitosti a etnické menšiny Rady ministrů a s ministrem zahraničí Běloruska.
Odpoledne promluví kard. Bertone na Státní Univerzitě k učitelům a studentům na téma: Víra a rozum: vyprávět o Bohu dnešnímu člověku. Poté se setká s místní řeckokatolickou komunitou a v Národním divadle shlédne baletní představení ?Stvoření světa.?
V pátek čeká vatikánského státního sekretáře setkání s běloruskými biskupy a prezidenetem republiky Alexandrem Lukašenkem. Večer se v katedrále v Pinsku setká s kardinálem Świątkem a bude předsedat nešporám.
V sobotu dopoledne bude sloužit mši svatou v katerále v Grodnem, kde se setká s kněžími a zasvěcenými osobami. V podvečer pak v Minsku požehná základní kámen Kostela sv. Jana Křtitele a setká se s mládeží.
V neděli dopoledne jeho návštěva vyvrcholí slavnostní bohoslužbou v katedrále v Minsku. A po ní se bude konat tisková konference.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.