Poselství Benedikta XVI. k 97. ročníku Katholikentag

22.5.2008 

?Podílejte se v síle evangelia aktivně na společenském životě vaší země,? vyzývá Benedikt XVI. v poselství k 97. Katholikentag ? dnům katolíků v Německu. Setkání s Bohem vás učiní svobodnějšími, šťastnějšími a štědřejšími, píše ve svém poselství Svatý otec. 97. Katholikentag začali včera v Osnabrücku na severu Německa, potrvají do příští neděle a účastní se jich na 50 tisíc věřících.
Inspirován mottem této akce: ?Zaveď nás na hlubinu? vyzývá papež věřící, aby nenechávali budoucnost budovat ostatní, ale aby se do jejího vytváření aktivně zapojili. Mladým věřícím, kteří jsou na Katholikentag v nemalém počtu přítomni, papež vzkázal, že doufá v setkání s nimi v létě v Sydney, tak jako je v roce 2005 potkal na Světových dnech mládeže v Kolíně.

Papež v listě zmiňuje, že mnozí lidé mají stále strach, že víra omezuje jejich život. Mnozí se bojí, že by nebyli svobodní, že by je přikázání a učení církve spoutávaly. Těm je třeba podávat svědectví o tom, že jedině pokud se náš život povznese až k srdci Boha najde ?hlubinu?, pro niž jsme byli stvořeni. Život bez Boha se nestane svobodnějším a hlubším, protože člověk je povolán k nekonečnému. Ve skutečnosti, ten, kdo opustí Boha, omezí svůj život. Srdce, které je otevřené Bohu, je jeho odrazem a díky velikosti Boží stává se štědřejším a větším. Takový člověk pak už nepotřebuje hledat své štěstí jinde ani nepřikládá váhu názoru druhých

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.