Seminář biskupů o nových hnutích a komunitách

15.5.2008 

Řím. V Rocca di Papa u Říma probíhá v těchto dnech (15.-17. května) studijní seminář pro biskupy na téma nová hnutí a komunity v církvi. Účastní se ho přes sto biskupů z 53 zemí světa. Setkání pořádá Papežská rada pro laiky.
?Církevní hnutí jsou velkým darem Ducha svatého pro církev našich dní. Jde o to vidět v nich skutečně dar, nikoliv jen a pouze pastorační problém? ? říká prefekt zmíněné kongregace, kard. Stanislaw Rylko:

?Během našeho semináře se snažíme plně pochopit, co tento dar přináší církvi naší doby. Zabýváme se prohloubenou reflexí kritérií hodnocení autenticity charismat v církvi, což je důležitým úkolem biskupské služby. Uvažujeme nad tím, jak v našich místních církvích co nejvíce zhodnotit dílo těchto nových komunit, jak je zapojit do misijního poslání církve a zároveň plně respektovat specifika jejich vlastních charismat. Podoba církve třetího tisíciletí bude do značné míry záležet na naší připravenosti otevřít se tomuto daru, a to platí pro pastýře i pro laické věřící.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.