Soustrastný telegram papeže do Barmy

6.5.2008 

Hlubokou soustrast obětem cyklónu v Barmě vyjádřil Benedikt XVI. V telegramu podepsaném kardinálem státním sekretářem Tarcisiem Bertonem Svatý otec ujišťuje o své modlitbě za Boží pokoj pro oběti a Boží pomoc a útěchu pro ty, kdo zůstali bez domova i pro všechny, kdo trpí. Papež zároveň vyzývá mezinárodní společenství k velkorysé a účinné pomoci. Cyklon Nargis, který se Barmou přehnal minulou sobotu, za sebou zanechal nejméně 22 tisíc mrtvých. Dalších 41 tisíc lidí se pohřešuje.

Caritas Internationalis vyzvala barmskou vládu, aby co nejdříve umožnila vstup humanitárního týmu do zničených oblastí. Díky nim bude možné posoudit škody a zahájit dodávku nejnutnějších prostředků ? čteme v prohlášení publikovaném centrálou, která koordinuje práci 162 katolických charitativních organizací na celém světě.

Pomoci obětem přírodního živlu chce také Charita ČR, která již uvolnila ze svého rezervního fondu pro naléhavé potřeby částku 5 000 Euro (tj. přibližně 125 000 Kč). Současně Charita ČR vyhlásila sbírkové konto, na které je možné přispět v českých korunách na účet: 22770022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 121.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.