Kard. Schönborn sloužil eucharistii na závěr Kongresu o Božím milosrdenství

6.4.2008 

Na závěr Světového apoštolského kongresu o Božím milosrdenství slavil v neděli dopoledne kard. Christoph Schönborn eucharistickou bohoslužbu ve zcela zaplněné bazilice sv. Petra. ??Dějiny úspěchů? křesťanství ? řekl při té příležitosti ve své homilii - nejsou dějinami vojenských či politických triumfů, nýbrž triumfem žitého Milosrdenství. Pouze Milosrdenství je přesvědčivé. Svědky Milosrdenství však můžeme být pouze tehdy, pokud jsme sami Milosrdenství zakusili.?
Účastníci mše svaté se po jejím skončení přidali k zástupům na náměstí sv. Petra, aby si vyslechli pravidelnou polední promluvu Svatého otce před modlitbou Regina caeli.

Promluva Benedikta XVI. je ZDE

Po modlitbě Regina caeli pak Benedikt XVI. pozdravil účastníky Světového kongresu o Božím Milosrdenství:

?Dnes dopoledne byl eucharistickou slavností v bazilice sv. Petra zakončen první Světový kongres o Božím Milosrdenství. Děkuji organizátorům, zvláště římskému vikariátu, a ke všem účastníkům se obracím srdečným pozdravem, který zároveň jakýmsi posláním: jděte a buďte svědky Božího milosrdenství, zdroje naděje pro každého člověka a pro celý svět. Vzkříšený Pán ať je stále s vámi!?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.