Papež bude na dovolené opět v horách

6.3.2008 

Letošní dovolenou bude Benedikt XVI. trávit v Alto Adige v Bressanone od 28.července do 11.srpna. Oznámil to mons. Wilhelm Emil Egger, biskup Bolzana-Bressanone. I letos se tedy Svatý otec vydá na odpočinek do hor. Jak bylo toto rozhodnutí přijato přímo na místě komentuje pro Vatikánský rozhlas Mons. Egger:

S velikou radostí, protože o to už několik let usilujeme! Už v roce 2005 jsem psal první pozvání, a kromě mne také představitelé místní samosprávy. My totiž víme, že Svatému otci se v našem kraji líbí, protože tady už mnohokrát trávil svoje prázdniny, takže jsme nyní opravdu velice spokojeni.

Kde bude papež bydlet?
Svatý otec bude na stejné místě jako při předchozích pobytech ještě než byl zvolen na Petrův stolec, tj. v místním semináři. Tam se cítí jako doma. Seminář je hned vedle dómu.

Je už něco známo o jednotlivostech programu?
Prázdniny jsou časem klidu, takže se vynasnažíme, aby to bylo i pro Svatého otce skutečně období odpočinku. Počítá se s pravidelnou nedělní polední modlitbou Anděl Páně na náměstí před dómem, což je vhodné a krásné místo. Pak budou jistě i nějaké procházky. Nevím ještě přesně, kam se papež hodlá vydat, a zda navštíví nějaké zdejší poutní místo.

Jak to přijímá místní obyvatelstvo?
Papež byl v našem kraji mnohokrát, takže tu existuje přirozená sympatie.. a navíc všichni s potěšením přijímají to, co říká?

Říká Mons. Egger, biskup Bolzana-Bressanone v souvislosti s chystaným prázdninovým pobytem Benedikta XVI. v tomto kraji.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.