Členové Generálního Inspektorátu bezpečnosti při Vatikánském státu na audienci u papeže

11.1.2008 

Benedikt XVI. dnes přijal na audienci členy italského Generálního Inspektorátu bezpečnosti při Vatikánském státu u příležitosti tradiční výměny novoročních blahopřání. V centru jeho promluvy k nim stálo téma rodiny, připoměl své poselství ke Světovému dni míru v němž se také na rodinu zaměřil a v němž napsal:

?Přirozená rodina, jako intimní společenství života a lásky založená na manželství mezi mužem a ženou je prvotním místem humanizace osoby i společnosti, kolébka života a lásky. Právem je tedy rodina kvalifikována jako první přirozené společenství, božské zřízení, jež je základem života osob jako vzor každého společenského řádu.?

Papež poděkoval vatikánské ochrance zejména za péči o bezpečnost poutníků.

?Jsem vám vděčen za službu, kterou konáte; vyznačuje se vytrvalostí a profesionalitou, stálou pozorností k osobám a k účelu, který ji oduševňuje a zároveň ochotou, trpělivostí a duchem obětavosti. Tak za spolupráce úředních představitelů, kteří pečují o to, aby město Řím bylo stále hezčí a pohostinnější, také vy plodně přispíváte ke klidnému soužití občanů Říma s hosty, kteří přicházejí z různých zemí světa.?

A v závěru své promluvy připomenul:

?Společnost potřebuje osoby, které plní svou povinnost s vědomím, že každá práce, každá služba, svědomitě vykonaná přispívá k budování spravedlivější a opravdu svobodné společnosti. Svěřují vás Svaté Panně a zatímco každému z vás upřímně děkuji za milou návštěvu, rád vám, jakož i vám drahým osobám uděluji zvláštní požehnání.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.