Benedikt XVI. k sedmi novým velvyslancům

13.12.2007 

?Agresivitu je třeba překonávat výchovou mládeže k mírumilovnosti?, řekl mimo jiné papež při dnešní audienci k 7 novým velvyslancům: z Thajska, Syechelles, Namibie, Gambie, Surinamu, Singapuru a Kuvajtu. Benedikt XVI. poukázal na to, že ?dialog má převažovat nad násilím a touha po míru nad individualismem, aby byly zažehnány napětí a nevraživosti, které brání smíření ve společnosti. Papež vyzval vlády, aby učinili vše pro to, aby se ?národům, kterým jsou povolány vládnout, dostalo znovu naděje? a zaměřil se na otázku důležitosti integrální výchovy mladých generací:

?Dnes nestačí pouze technická a vědecká formace k tomu, aby se z žen i mužů staly zodpovědné osoby v rodině a v různých oblastech společnosti. Je proto nutné upřednostňovat výchovu založenou na lidských a mravních hodnotách, které umožní každému mladému člověku mít zdravou sebedůvěrou a naději v budoucnost?.

Řekl dnes Benedikt XVI. sedmi novým velvyslancům v rámci zahájení jejich diplomatické mise u Svatého stolce.

Benedikt XVI. se kromě toho setkal s velvyslancem Řecka Stavrosem Lykidisem na závěr jeho diplomatické mise u Svatého stolce a přijal skupinu dalších 5 biskupů Japonska v rámci jejich návštěvy ad limina.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.