V Guadalupe se chystají na výročí zjevení, poutníků je stále víc

10.12.2007 

Skoro vše je v Guadalupe připraveno na slavnost, kterou si církev v Mexiku připomene ve středu 12. prosince 476.výročí zjevení Panny Marie v Guadalupe Juanu Diegovi, mexickému domorodci, kterého kanonizoval Jan Pavel II. Centrem slavnosti bude, jako už po čtyři staletí, Valle del Mexico, kde se 12. prosince roku 1531 Panna Marie Svatému Juanu Diegovi zjevila naposled.

Každý rok baziliku v Guadalupe navštíví mezi 18 až 20 milióny poutníků. Denně do baziliky přijde i na 120 tisíc lidí a každoročně v období od 9. do 12. prosince ? během zdejší hlavní slavnosti - jejich počet ještě stoupá. Představení tohoto mexického národního poutního místa počítají, že letos během těchto čtyř dnů místo navštíví 7 miliónů osob. Jen na samotný svátek 12. prosince se odhaduje příchod 2 miliónů poutníků.
Každý rok do Guadalupe vykoná svou výroční pouť na dva tisíce farností, diecézí, komunit, nemocnic nebo mužských i ženských řeholí ze zahraničí, především ze Spojených států amerických a Střední Ameriky. Počet poutníků do Guadalupe navíc s každým rokem stoupá.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.