Přehled událostí od úterý 11. do pondělí 17.prosince

10.12.2007 

V úterý 11.prosince v 11:30 bude ve Vatikánském tiskovém středisku prezentováno poselství Benedikta XVI. ke Světovému dni míru na téma Lidská rodina, společenství pokoje.středu 12.prosince v 10:30 dopoledne proběhne v aule Pavla VI. ve Vatikánu generální audience Svatého otce Benedikta XVI.

Ve čtvrtek 13.prosince odpoledne se Benedikt XVI. setká se studenty římských univerzit, které přijde pozdravit na závěr mše svaté, kterou bude ve Vatikánské bazilice slavit v 17h kard. Camillo Ruini.

V pátek 14.prosince v 9h dopoledne se Svatý otec spolu s celou římskou kurií účastní v kapli Redemptoris Mater druhého adventního kázání papežského kazatele O.Raniera Cantalamessy.
Stejný den pak ve zvláštní audienci přijme Benedikt XVI. prezidenta republiky Togo, pana Faure Gnassingbé.
Tentýž den dopoledne bude v tiskovém středisku Svatého stolce představen dokument Kongregace pro nauku víry s názvem ?Věroučná nóta o některých aspektech evangelizace?.

V neděli 16.prosince dopoledne navštíví Benedikt XVI. římskou farnost Panny Marie Růžencové, kde bude v 9h slavit mši svatou.
Stejný den v poledne pak pronese Benedikt XVI. svou pravidelnou promluvu před modlitbou Anděl Páně z okna své pracovny nad svatopetrským náměstím.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.