Benedikt XVI. vyzývá k modlitbě za mírovou konferenci o Středním Východě v Annapolis

25.11.2007 

Po skončení mše svaté, pak Svatý otec vyšel na nádvoří před baziliku. Tady pozdravil všechny přítomné v několika jazycích a pomodlil se tradiční polední modlitbu Anděl Páně. Ještě před tím však obrátil pozornost k nadcházející mírové konferenci o Středním Východě v americkém Annapolis a řekl:

?Příští úterý v Annapolis chtějí ve Spojených státech Izraelci a Palestinci za pomoci mezinárodního společenství zahájit smluvní proces za účelem spravedlivého a definitivního řešení konfliktu, kterým již šedesát let krvácí Svatá země a který v jejích národech způsobil tolik slz a utrpení. Prosím vás, abyste se sjednotili v Den modlitby, vyhlášené za tímto účelem na dnešek Biskupskou konferencí Spojených států amerických a vyprošovali od Božího Ducha pokoj tomuto nám tak drahému regionu a odvahu všem protagonistům tohoto důležitého setkání.?

Tiskový mluvčí Vatikánu O.Lombardi dnes potvrdil, že k účasti na konferenci v Annapolis byl pozván také Svatý stolec. Složení delegace Svatého stolce bude zveřejněno zítra.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.