Benedikt XVI. dnes navštívil Neapol

21.10.2007 

Benedikt XVI. dnes navštívil Neapol, dopoledne v 10 hodin zde, na náměstí Plebiscitu, sloužil eucharistickou bohoslužbu. Po ní přednesl pravidelnou promluvu před modlitbou Anděl Páně, kterou se pomodlil také na náměstí Plebiscitu, kde byly shromážděny i přes vytrvalý déšť a vítr desítky tisíc věřících v barevých pláštěnkách a s deštníky v rukou. Oltář, ozdobený spoustou květin, stál před bazilikou sv. Františka z Pauly. A mezi účastníky bylo na 40 představitelů jinných křesťanských církví a organizací, např.: Ekumenický patriarcha Bartoloměj z Konstantinopole nebo arcibiskup z Canterbury, Rowan Williams.

17 let po svém předchůdci, Janu Pavlu II., přinesl Benedikt II. poselství naděje městu, tak často zmiňovanému v souvislosti s organizovaným zločinem, obchodem s drogami a válkou gangů. Ve 13. hodin se v arcibiskupském semináři Capodimonte Svatý otec setkal s třemi sty představitely různých náboženství, kteří se účastní Mezinárodního setkání za mír. To začíná v Neapoli dnes a potrvá do úterý. V půl druhé v semináři Capodimonte Svatý otec spolu s účastníky Mezinárodního setkání za mír a kardinály a biskupy Campánie poobědval.
Od 16:30 předsedal Benedikt XVI. v Neapolské katedrále adoraci Nejsvětější svátosti a uctění ostatků sv. Januária. Do Vatikánu se Svatý otec vrátil o půl sedmé večer.

HOMILII z dopolední bohoslužby na náměstí Plebiscitu najdete ZDE a promluvu před modlitbou ANDĚL PÁNĚ ZDE.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.