Papež jmenoval mons. Piera Mariniho předsedou Papežského výboru pro Mezinárodní eucharistický kongres. Novým papežským ceremoniářem bude don Guido Marini.

1.10.2007 

Papež jmenoval předsedou Papežského výboru pro Mezinárodní eucharistické kongresy arcibiskupa Piera Mariniho, který 20 let zastával funkci papežského ceremonáře. Vystřídá v této funkci slovenského kardinála Jozefa Tomka.

Novým papežským ceremonářem byl jmenován Guido Marini, dvaačtyřicetiletý kněz z Janovské arcidiecéze. Kněžské svěcení obdržel v roce 1989. Získal na Lateránské univerzitě doktorát obojího práva, které od roku 1992 přednášel. V letech 1988 ? 2003 působil jako sekretář janovských arcibiskupů ? kardinálů Canestriho, Bertoneho a Tettamanziho. Za mons. Bagnasca byl také liturgickým ceremonářem. Na starost měl především liturgické knihy a založil ?Collegium Laurentinianum?, sdružení dobrovolníků pro pořádkovou a uvaděčskou službu v katedrále. V letech 2003-2005 byl ředitelem diecézního úřadu pro výchovu a školu. Od roku 2005 byl arcibiskupským kancléřem. Působil také jako spirituál arcibiskupského semináře v Janově.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.