Zveřejněn podrobný program cesty Benedikta XVI. do Loreta

25.8.2007 

- Vigílie a eucharistická bohoslužba ? to jsou hlavní body programu setkání italské mládež se Svatým otcem v Loretu. Podrobný program této pastorační cesty včera zveřejnil Svatý stolec. Benedikt XVI. na ní ze svého letního sídla v Castel Gandolfo odletí v sobotu 1.září odpoledne. O čtvrt na šest přistane v Loretu. Na pláni Montorso, kde ho bude čekat mládež, začne o šesté hodině modlitební vigilie. Při ní Svatý otec přednese svou promluvu a také odpoví na otázky, které mu mládí budou klást. Po deváté večerní navštíví Loretánskou svatyni a zastaví se ve Svatém domě, kde se krátce pomodlí. Poté, pomocí televizních obrazovek, poskytne Benedikt XVI. mládeži na pláni Montorso podněty pro noční bdění. Program mládeže bude pokračovat až do pozdních nočních hodin svědectvími, úvahami i hudebními vystoupeními.

V neděli 2.září začne program o půl desáté mší svatou, která se, stejně jako vigilie, bude konat na pláni Montorso. Benedikt XVI. se odsud pomodlí také modlitbu Anděl Páně a pronese tradiční promluvu. O půl páté pozdraví z balkónu Apoštolského paláce v Loretu organizátory a přítomné delegace. V pět hodin se před loretánkou svatyní setká s místními věřícími. Před šestou hodinou večer Svatý otec z Loreta odletí zpět do Castel Gandolfo.

Celé setkání italské mládeže se Svatým otcem je možné sledovat na internetových stránkách: www.agoradeigiovani.it. Připomínáme, že setkání má téma "Jak jsem já miloval vás, tak se navzájem milujte vy" a pořádá ho Italská biskupská konference, která se tímto způsobem snaží posílit pastoraci mládeže v zemi. Kromě toho je setkání pro italskou mládež důležitou etapou přípravy na Světový den mládeže v Sydney v roce 2008. V Loretu se očekává přibližně 350 tisíc mladých lidí z celé Itálie a několik stovek delegátů z různých evropských zemí. Organizaci zajišťuje na 1300 dobrovolníků ve věku 18 až 35 let.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.