Poselství arcibiskupa Cabrejo Vidarte k výročí nezávislosti Peru

10.8.2007 

Peru oslaví 186. výročí vzniku republiky. Své poselství k této události zveřejnil předseda Konference katolických biskupů Peru, arcibiskup Miguel Cabrejo Vidarte. Připomíná v něm, že ikdyž podle všeobecného názoru je ekonomický pokrok země spojený s pokrokem sociálním, křesťanské principy trvají na tom, že ekonomika musí mít lidskou tvář a člověk musí stát v jejím středu. Tento pohled je podle něj v Peru důležitý, protože mnoho jeho obyvatel žije pod hranicí chudoby.
?V těchto dnech. Kdy slavíme 186 let od získání nezávislosti, bychom měli mít na zřeteli, že jsme všichni povoláni jednat jako učedníci, i jako občané a jsme povoláni vážně uvažovat o naší společnosti, brát do úvahy fakt, že rozvoj země nemůže být omezený jen na statistické údaje, když je tu tvrdá realita v podobě hladu a frustrace.? :říká předseda Konference katolických biskupů Peru a připomíná, že je třeba si uvědomit, že největším bohatstvím národa je člověk a jeho duchovní rozvoj.

V Peru se od 25. srpna koná pětidenní eucharistický kongeres. Ten je přípravou na 49. mezinárodní eucharistický kongres, který se bude v lednu konat v kanadském Quebecku. Na něm se očekává na 10 tisíc učastníků, včetně státního sekretáře Vatikánu, kardinála Tarcisia Bertone.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.