Zveřejněn program apoštolské cesty Benedikta XVI. do Rakouska

3.8.2007 

Tiskové středisko Svatého Stolce zveřejnilo program apoštolské cesty Benedikta XVI. do Rakouska. Ta se uskuteční ve dnech 7. ? 9. září letošního roku. V pátek 7. září před polednem přiletí Svatý otec na vídeňské letiště Schwechat. Po uvítací ceremonii pozdraví věřící na náměstí Am Hof a zastaví se také u Památníku rakouských obětí Šoa na Židovském náměstí. V podvečer Benedikta XVI. přijme rakouský prezident a poté se setká se členy diplomatického sboru.

V sobotu dopoledne se Svatý otec přesune do Mariazell. Před tamní bazilikou bude od 10.30 sloužit mši svatou k osmistému padesátému výročí jejího založení.
Po obědě s rakouskými biskupy se v bazilice Svatý otec spolu s kněžími, jáhny, řeholníky a seminaristy pomodlí nešpory a po nich se vrátí do Vídně.

V neděli dopoledne má Benedikt XVI. na programu procesí z arcibiskupského paláce do Dómu Sv. Štěpána, kde bude předsedat nedělní bohoslužbě a v poledne na náměstí před katatedrálou se pomodlí s věřícími Anděl Páně. Odpoledne o půl páté navšíví opatství Heiligenkreuz. A o hodinu později se setká s rakouskými dobrovolníky. Návrat do Říma je plánován na nedělní půl desátou večerní.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.