Místní obyvatelé o svých náhodných setkáních s papežem

26.7.2007 

O svém setkání s papežem v Lorenzo di Cadore vypráví pro Vatikánský rozhlas jeden z místních obyvatel Marcello De Deppo:
?Šel jsem jako obvykle na procházku kolem jezera a, samozřejmě, mně ani nenapadlo, že bych mohl potkat právě papeže. A v jisté chvíli jsem najednou zahlédl bílý oděv někoho, kdo mi šel vstříc. ?Snad to nebude papež?? řekl jsem si. Uviděl jsem ho asi na 50 metrů a šel jsem trochu stranou a položil ruku na hruď. On mne uviděl a zamířil přímo ke mně. Sekretář přitom řekl policistovi: to je v pořádku. Papež se pak obrátil ke mně a já jsem ze sebe vypravil: ?Pán zařídil, že jsme se potkali.? A on odpověděl: ?Boží Prozřetelnost je velká?. Pro mne to byly nepopsatelné pocity, protože jsem také věřící. V myšlenkách jsem zcela nečekaně přešel od dojmů z procházky k setkání se Svatým otcem. Dojalo mne to opravdu nesmírně. Celou noc jsem na papeže myslel??

Další obyvatelka Lorenzaga, paní Rosanna Coffen, o svých dojmech ze svého setkání se Svatým otcem, říká:
?Když jsme se blížili ke sportovnímu hřišti, byli tam dva policisté a zdvořile ? protože také osobní strážci jsou velice laskaví lidé ? mi řekli: ?Jestli chcete, paní, můžete jít blíž.? Když přišla blíž ke kapličce Panny Marie, spatřila jsem mezi stromy níle oděnou postavu, která přicházela ke mně a uvědomila jsem si, že je to Svatý otec. Hrozně mně to dojalo, protože Svatý otec mi sám vyšel vstříc a řekl mi: ?Také vy, paní, jste na procházce?? A já jsem odpověděla ?ano?. Políbila jsem mu prsten a chtěla jsem pokleknout. On mi však naznačil, abych zůstala stát. Potom mi otec Georg daroval růženec. Bylo to pro mne obrovské dojetí, které myslím už nikdy v životě nebudu moci zažít."

Říká jedna z místních obyvatelek malé obce v italských Dolomitech o svém setkání se Svatým otcem.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.