Benedikt XVI. se setká s 500 kněžími hostitelské diecéze

18.7.2007 

Studiem a odpočinkem pokračuje dovolená Benedikta XVI. v italských Dolomitech. Dnes dopoledne navštívil Svatého otce státní sekretář kard. Tarcisio Bertone, který zůstal i na oběd. Odpoledne se jako obvykle papež vydal procházku k jedné z mnoha horských kaplí, které jsou rozesety v tomto kraji. S napětím je očekáváno plánované setkání Benedikta XVI. s celkem 500 kněžími místní diecéze, které se uskuteční příští úterý 24.července. Pro Vatikánský rozhlas o tom hovoří biskup diecéze Belluno-Feltre Mons. Giuseppe Andrich:

?Požádali jsme papeže o toto setkání a on souhlasil. Bude se konat ve velkém kostele v Auronzo di Cadore, jenž leží nedaleko místa pobytu Svatého otce. Bude to pro nás všechny velký zážitek. Jak se na toto setkání připravujete?
Chystáme se vyslechnout papežova slova a položíme mu pár otázek, které v naší pastorační práci zde na severu Itálie, zejména v horských oblastech, nejcitelněji vnímáme.

Kromě tohoto setkání však budou i další, např. koncert sborového alpského zpěvu v Castello di Mirabello?
Ano, v pátek zde bude taková příležitost pro místní pěvecké sbory, které předvedou zdejší typický výraz naší lidové kultury polyfonních a lidových zpěvů. Doslechli jsme se, že papež má tento zpěv ve velké oblibě a tak jsme ve velkém očekávání.

Říká Mons. Andrich, biskup diecéze, která letos hostí papeže během jeho dovolené v italských Dolomitech.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.