Benedikta XVI. lze potkat na cestách v okolí Lorenzaga

13.7.2007 

Benedikt XVI. pokračuje ve svém prázdninovém pobytu v Lorenzago di Cadore, známé turistické lokalitě italských Dolomitů, kde se zdrží do 27. července. Příští středu 18. července se očekává také příjezd kardinála Tarcisia Bertoneho. Jak včera ohlásil mluvčí trevízské diecéze, má v plánu přednášku v Pieve di Cadore o svém prvním roce ve funkci státního sekretáře:

Přítomnost Benedikta XVI. v Cadore vzbuzuje samozřejmě u mnoha věřících a turistů přání setkat se s ním. Proto lze také zaznamenat jistou horlivost na sakrálních místech v okolí, která by Svatý otec mohl navštívit, třeba tak nečekaně, jako se to stalo minulou středu v Lozzo, v kostele P. Marie Loretánské, kde se Papež zastavil k modlitbě, nebo včera odpoledne při výletu mimo program do Valle di Stabie, kde se zastavil se skupinou výletníků, které náhodně potkal. Pak byl Benedikt XVI. přirozeně překvapen, že se rázem ocitl v obklíčení novinářů, kteří ? jak v žertu řekl ví vždycky všechno.

U včerejšího setkání byl také Salvatore Mazza, korespondent deníku Avvenire.

?Bylo to moc milé. Papežský průvod na cestě z vyjížďky míjel skupinku výletníků. Byly tam dvě holčičky s polními kytičkami v rukou. Papež se zastavil, vystoupil z auta a šel je pozdravit. Jeho sekretář, don Georg, od nich nich pak dostal kytičky a Benedikt XVI. se zdržel v rozhovoru s rodičemi menší z holčiček. Ti totiž zahlédli vůz novinářů a vydali se za ním, protože uhodli, že sledují Papeže, a bylo to přesně tak.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.