Začalo 18. plenární zasedání Caritas Internationalis

4.6.2007 

Svědci milosrdenství, budovatelé míru ? tak zní motto 18. plenárního zasedání Caritas Internationalis. Jeho zahájení předcházela včera večer eucharistie ve Vatikánské bazilice, celebrovaná kard. Ruinim. Setkání se účastní 400 delegátů z celého světa, kteří zastupují více než 160 organizací.

?Máme na programu řadu různých témat. Především jde o práci Caritas na mezinárodní úrovni? ? říká generální sekretář Caritas Internationalis, Duncan McLaren. ?Pracovní dokument jmenuje čtyři priority. Týkají se naší práce v krizových situacích, dále činnosti v míru, úsilí o mír v oblastech konfliktů a činnost na podporu integrálního rozvoje člověka. Bude se hlasovat také o předsedovi, generálním sekretáři a pokladníkovi. Máme samozřejmě také čas na liturgii a těšíme se na setkání se Svatým otcem? ? řekl Vatikánskému rozhlasu Duncan McLaren.

Plenární zasedání Mezinárodní charity zahájil předseda papežské rady Iustitia et Pax, kard. Renato Martino. ?Křesťanská láska není láskou slepou, ale inteligentní. Kdo se řídí pravým milosrdenstvím pohotově odhaluje příčiny nouze, nachází prostředky na boj proti nim i na jejich úplné překonání,? řekl kard. Martino.
18. plenární zasedání Caritas Internationalis potrvají ve Vatikánu do 9. června

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.