Knihu Ježíš z Nazareta věnuji mladým

22.4.2007 

Benedikt XVI. před Regina caeli v Pávii

Drazí bratři a sestry,
před zakončením této eucharistické slavnosti chci poděkovat všem, kteří ji s velkou péčí a zbožností připravili a animovali. Srdečně zdravím staré a nemocné osoby, které sledovaly mši svatou v rozhlase nebo v televizi, jakož i klausurní komunity a všechny, kteří z různých důvodů nemohli být zde a spojili se s námi duchovně. Mezi přítomnými bych však rád pozdravil zvláště mladé, jak ty z Pavie, tak všechny, kteří přišlí z blízkých diecézí. Drazí chlapci a děvčata, přeji vám, abyste objevovali stále větší radost z následování Ježíše a abyste se stali jeho přáteli. Je to radost Petra a ostatních apoštolů, světců a světic všech dob. Tato radost mě také podnítila k napsání knihy Ježíš z Nazareta, která právě vyšla. Pro ty mladší je trochu náročná, ale v duchu ji odevzdávám vám, aby vás doprovázela na cestě víry nových generací.

Když myslím na mladé lidi rád připomínám, že se dnes v Itálii slaví Den katolické univerzity Nejsvětějšího Srdce. Je to významný den, protože Katolická univerzita je opěrným bodem církevního společenství a poskytuje cenný vědecký, kulturní a formativní přínos celé zemi.

Obraťme nyní svou mysl i srdce k Panně Marii. Jí svěřuji celou pavijskou diecézi, která ji uctívá v tolika svatyních a kaplích rozesetých po celém kraji. Její mateřské ochraně svěřuji každé jednotlivé společenství, každou rodinu, a zvláště ty, které se ocitly v těžkostech. Kéž nejsvětější Panna vyprosí všem pokoj a útěchu.

Přeložil Josef Koláček

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.