Týden ve Vatikánu ? přehled událostí v týdnu od 19. do 26. 2. 07

19.2.2007 

Na návštěvě ad Limina Apostolorum jsou tento týden biskupové z Umbrie. Benedikt XVI. dnes dopoledne přijal některé z nich na audienci.
V poledne se dále papež setkal s biskupem Eichstättu, Gregorem Maria Hankem z Německa.
V Klementinském sále ve Vatikánu Svatý otec přijal zpovědníky čtyř hlavních římských bazilik.

Na popeleční středu, 21. února, se Svatý otec setká dopoledne s poutníky při Generální audienci, která se bude konat ve Vatikánské bazilice a v aule Pavla VI.
Odpoledne bude Benedikt XVI. předsedat liturgii popeleční středy v bazilice sv. Sabiny na Aventinu. Bohoslužba začne v 16:30h kajícím procesím z kostela sv. Anselma.

Na čtvrtek 22. února připadá podle liturgického kalendáře svátek Stolce sv. Petra. V 11 hodin dopoledne Svatý otec přijme k audienci faráře římských farností.

V pátek <>b23. února dopoledne bude papež předsedat v Klementinském sále řádné veřejné konzistoři, která se bude týkat beatifikačních a kanonizačních procesů.

V sobotu 24. února se Benedikt XVI. setká s předsedou valného shromáždění OSN, Hayem Rashedem al-Khalifem.

V neděli 25. února pronese papež tradiční promluvu Anděl Páně.

V pondělí 26. února začnou ve Vatikánu duchovní cvičení pro Svatého otce a jeho spolupracovníky z římské kurie. Letos je povede kardinál Giacomo Biffi, emeritní biskup Boloně na téma ?Věci nad vámi?. Hlavním námětem je úryvek z Listu Kolosanům: ?Hledejte to co je nad vámi, kde Kristus sedí na pravici Boží. Směřujte k tomu, co je na nebi, a ne k pozemským věcem? (Kol 3,1-2).

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.