Komunita Taizé pořádala v Bruselu den modlitby

30.1.2007 

Dnes se v centru Evropské unie konal Den modlitby a reflexe, vedený bratrem Aloisem, představeným ekumenické komunity v Taizé, na pozvání Komise biskupských konferencí zemí Evropské unie (COMECE).

Předseda Evropského parlamentu Hans-Gert Pottering při té příležitosti slíbil, že mezináboženský dialog a dialog mezi kulturami, který je důležitým příspěvkem pro budoucnost Evropy, bude představovat jednu z priorit jeho mandátu.

?Dnes je důležité si povšimnout dvou dimenzí Evropy: prvním jsou instiruce, druhým je příspěvek každého člověka. My si to uvědomujeme, když pořádáme různá evropská setkání,? řekl Vatikánskému rozhlasu bratr Alois z komunity Taizé. ?V Záhřebu jsme před několika týdny díky 40 tisícům mladých viděli, že přínos každého je důležitý, aby v Evropě rostla vzájemná důvěra. Bez této důvěry, bez vzájemného sdílení, které boří hranice mezi námi, se evropské instituce nemohou nikam posunout,? zdůraznil bratr Alois. Podle jeho slov je důležité, ?aby mládež bylo v Evropě slyšet, protože mladí mají co říci.? Mladí lidé mají evropské zkušenosti, protože často studují a žijí v jiných zemích. ?Mladí jsou proto vůči Evropě otevřeni. Mnohdy tu však není dost vůle jim naslouchat,? dodal představený komunity v Taizé.

Jan Regner

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.