Papež: Církevní život je posilován Božím Slovem

25.1.2007 

Církevní život je posilován Božím Slovem, zdůraznil v poledne Benedikt XVI. při setkání s dvaceti členy Rady pro Biskupský synod v čele s arcibiskupem Nikolou Eterovičem, generálním sekretářem Biskupského synodu. V pořadí již 16. řádné generální zasedání Biskupského synodu by se mělo konat 5.- 16. října 2008. Benedikt XVI. upozornil na hlavní téma zasedání, které zní: ?Boží Slovo v životě a poslání církve?.

?Všichni si uvědomujeme, jak je toto téma důležité. Ostatně vyplývá to z požadavků pastýřů jednotlivých místních církví, kteří toto téma zmiňovali nejčastěji. Je to pochopitelné, protože duchovní působení, které tvoří a udržuje život a poslání církve, se nutně musí zakládat právě na Božím Slově. Boží slovo je určeno všem Ježíšovým učedníkům a vyžaduje zvláštní úctu a poslušnost, aby byla přijata ona naléhavá výzva k plné jednotě věřících v Kristu, jak nás na to upozornil Týden modliteb za jednotu křesťanů,? prohlásil při audienci Benedikt XVI. a dodal, že ?Ježíš je hlavním pastýřem církve,? a úkolem biskupů je v Jeho jménu ?hájit ochotně stádo?, které jim svěřil.

V dalších audiencích se Svatý otec setkal také s kardinálem Georgem Pellem, arcibiskupem ze Sydney, a dalšími třemi biskupy italského regionu Emilia-Romagna, kteří ve Vatikánu konají svou oficiální návštěvu "ad limina Apostolorum".

Jan Regner

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.