Papež přijal italské biskupy a vatikánskou ochranku

12.1.2007 

Biskupové z italské Kampánie dnes zahájili návštěvu ad limina Apostolorum. V čele delegace sedmi biskupů stál neapolský arcibiskup kardinál Crescenzio Sepe. Ten se Vatikánskému rozhlasu svěřil se svým očekáváním, že toto setkání naplní všechny biskupy z tohoto regionu novou energií, silou a věrností.

Kampánie je oblast, která leží v jižní Itálii a na západě sousedí s Tyrhénským mořem. Hlavním městem kraje, kterému dominuje dosud činná sopka Vesuv, je Neapol. Jméno "Kampánie" pochází od Římanů, kteří oblast nazývali Campania felix.

V poledne se pak Benedikt XVI. v Klementinském sále setkal s členy Generálního Inspektorátu bezpečnosti při Vatikánském státu. Papež ve své promluvě poděkoval vatikánské ochrance zejména za péči o bezpečnost poutníků. Zároveň vyjádřil přání, aby všichni plnili jedno ze základních křesťanských poslání: být bližním na blízku v jejich těžkostech.

"Všichni jsme povoláni k tomu, abychom byli strážci našeho bližního. Pán nás jednou požádá, abychom vydali počet z této odpovědné úlohy, která nám byla svěřena, ze všeho dobrého a zlého, co jsme učinili našim bližním," zdůraznil Svatý otec.

V soukromé audienci v 18 hodin pak papež přijal také kardinála Williama Josepha Levadu, prefekta Kongregace pro nauku víry.

Jan Regner

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.