Děti vybraly 20 milionů dolarů na misie

6.1.2007 

Slavnost Zjevení Páně slaví je zároveň Světovým dnem Papežského misijního díla dětí. Hnutí založené roku 1843 francouzským biskupem Forbinem Jansonem se rozšířilo do celého světa. Jeho cílem je vychovávat děti k solidaritě s chudými a trpícími od nejranějšího věku. Hovoří sestra Maria Teresa Crescini z koordinačního centra Papežského misijního díla dětí:

?V uplynulém roce shromáždily děti z celého světa ve Společném fondu solidarity více než 20 milionů dolarů. Díky nim jsme mohli financovat projekty křesťanské formace, ale také více než tisíc vzdělávacích projektů a přes 700 projektů na ochranu života.?

Právě jste se vrátila z Kamerunu. Jaké projekty podporujete v této zemi?

?Malé projekty solidarity a ochrany života, vzdělávací projekty a podobně. Strávila jsem vánoce s dětmi v Ebolowa-Kribi. Tamní biskup, mons. Jean Mbarga zogranizoval oběd pro děti z chudinských čtvrtí, bylo jich asi 400. Účastnila jsem se s nimi mše svaté, při které byl zároveň křest tří dětí a dvou dospělých. Sál, kde se sloužila mše, se pak proměnil ve velkou jídelnu. Po obědě se děti daly do zpěvu a tance s radostí, která naplňuje srdce...?

- říká sestra Maria Teresa Crescini z koordinačního centra Papežského misijního díla dětí.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.