Italské katolické sdružení středoškolských profesorů pořádá kongres

5.12.2006 

Kardinál Tarcisio Bertone zaslal jménem Svatého otce poselství prezidentovi Italského katolického sdružení učitelů středních škol u příležitosti konání jeho národního kongresu, který se pořádá v těchto dnech v Římě na téma ?Výchova ve škole. Nové scénáře, nové odpovědnosti.?
Svatý Otec ? píše kard. Bertone ? si cení toho, co Italské katolické sdružení učitelů dokázalo na poli středoškolské výchovy svou aktivní činností na školách, podporou iniciativ kulturní a pedagogicko-didaktické formace učitelů se zvláštním zaměřením na jejich náboženský a duchovní růst a rovněž podporou každé užitečné iniciativy směřující k výchově mládeže.?
?Výchova nových generací ? píše dále kard. Bertone ? vyžaduje v této době jako nikdy dříve sborový přístup k reflexi, doprovázené vypracováním výchovných a pastoračních strategií, odpovídajících očekáváním světa mládeže ve třetím tisíciletí. Je třeba předávat mladým úctu k pozitivní hodnotě života a vzbuzovat v nich touhu prožít jej ve službách Dobru. Je to otázka ? končí kard. Bertone ? odpovědného přístupu všech: učitelů, rodičů, pastýřů a každé osoby, které leží na srdci budoucnost lidstva.?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.