Týden ve Vatikánu ? nejdůležitější události v týdnu od 30. 10. do 5. 11. 2006

30.10.2006 

Dnes dopoledne se Svatý otec setkal s řeckými biskupy, kteří jsou v Římě na návštěvě Ad limina Apostolorum.
V papežském sále pak Benedikt XVI. přijal členy belgických sdružení ?Pro Petri Sede? a ?Etrennes pontificales?.

Ve středu, 1. listopadu, na svátek všech svatých, bude v 10 hod. dopoledne Svatý otec předsedat mši sv. ve Vatikánské bazilice. Poté Benedikt XVI. povede modlitbu Anděl Páně.

Ve čtvrtek 2. listopadu, na památku věrných zesnulých, se Svatý otec odebere v 18 hod. do Vatikánských grot, aby se pomodlil za zemřelé papeže.

V pátek, 3. listopadu, před polednem Benedikt XVI. navštíví Papežskou Gregoriánskou universitu. Svatého otce tam přivítají velký kancléř university, kard. Zenon Grocholewski, generální představený Tovaryšstva Ježíšova, P. Peter-Hans Kolvenbach a rektor university, P. Gianfranco Ghirlanda.
Před návratem do Vatikánu Svatý otec ještě navštíví Centrum ?Mattea Ricciho?, kde se setká s místní komunitou Tovaryšstva Ježíšova.
Téhož dne proběhne ve Vatikánu také plenární zasedání Papežské akademie věd na téma ?Předvídavost ve vědě: přesnost a omezení?

V sobotu, 4. listopadu, bude Svatý otec předsedat mši sv. za kardinály a biskupy zemřelé v letošním roce. Liturgie se bude konat ve vatikánské bazilice u oltáře katedry sv. Petra a je naplánována na 11.30 hod.

V neděli, 5. listopadu, pronese Benedikt XVI. svou pravidelnou promluvu před modlitbou Anděl Páně.
V tento den proběhne také v katedrále v brazilském San Paolo beatifikace španělského kněze Mariana de la Mata Aparico, z řádu sv. Augustina, známého jako ?ochránce dětí a nejchudších?. Slavnosti bude předsedat prefekt Kongregace pro svatořečení, kard. José Saraiva Martins.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.