Týden ve Vatikánu - Přehled aktivit v týdnu od 9. do 16. října

9.10.2006 

V pondělí 9. října se Benedikt XVI. setkal s arcibiskupem Westminsteru, kard. Cormac Murphy O´Connor. Téhož dne pak v rámci návštěv ad limina apostolurum přijal čtyři biskupy ze Zambie, a v další audienci pak skupinu biskupů ze Západní Kanady.

Ve středu 11. října v 10:30 se bude na svatopetrském náměstí konat generální audience Benedikta XVI. Téhož dne odpoledne v 17:30 bude v atriu auly Pavla VI. ve Vatikáně zahájena výstava k 500. výročí položení základního kamene nové baziliky sv. Petra nazvaná Petros eni, Petr je tady.

Ve čtvrtek 12. října dopoledne přijme Benedikt XVI. ve zvláštní audienci předsedu vlády Polské republiky pana Jaroslava Kaczyňského.

V pátek 13. října dopoledne Benedikt XVI. přijme ve zvláštní audienci předsedu vlády Italské republiky pana Romana Prodiho.

V sobotu 14. října v 10:30 na náměstí sv.Petra bude pro členy ?modlitebních skupin Otce Pia? slavit státní sekretář Svatého stolce kardinál Tarcisio Bertone mši svatou, v jejímž závěru Benedikt XVI. pozdraví její účastníky.

V neděli 15.října v 10:00 na náměstí sv. Petra bude Svatý otec Benedikt XVI. předsedat mši svaté, spojené s kanonizací čtyř nových světců; téhož dne v poledne pak před modlitbou Anděl Páně pronese svou pravidelnou promluvu.

V pondělí 16. října přijme Benedikt XVI. biskupy z Irska v rámci jejich návštěvy ad limina apostolorum.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.