Rada Evropských biskupských konferencí zasedá v Rusku

28.9.2006 

Plenární zasedání předsedů biskupských konferencí starého kontinentu poprvé proběhne v Rusku. Historický význam setkání zdůraznili organizátoři z Rady konference evropských episkopátu (CCEE): ?má být výrazem úcty a solidarity s touto zemí a křesťany, kteří v ní žijí.? Účastníci přijedou do Sankt-Petersburgu na pozvání předsedy ruské biskupské konference, biskupa Josepha Wertha. Pětidenní setkání začne ve středu, 4. října. Z Moskvy telefonuje Wojciech Raiter:

?Představitelé episkopátů z 34 evropských zemí na zasedání vyberou nového předsedu Rady na příštích pět let. Jmenováni budou také noví předsedové komisí Rady: pro sdělovací prostředky, pro pastoraci migrantů, pro povolání a komise ?Katecheze, škola a universita?.
Účastníci setkání si v úvodu poslechnou také přednášky o náboženské situaci v Rusku od arcibiskupa Tadeusze Kondrusiewicze a od zástupce Moskevského patriarchátu. Druhá část jednání se bude věnovat situaci povolání v Evropě, roli kněží, problémům dnešní rodiny, otázkám církve ve ?starém a novém světě? a problémům rozšiřování Evropské Unie.
Zasedání uzavře děkovná mše svatá v kostele sv. Kateřiny.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.