Konference před 1. světovým kongresem katolických televizí

26.9.2006 

O identitě katolické televize se bude debatovat za dva týdny v Madridu na prvním Světovém kongresu katolických televizí. Akce byla dnes představena ve Vatikánském tiskovém středisku. Španělského setkání se zúčastní 250 představitelů sdělovacích prostředků a biskupských konferencí. Jeho cílem je vytvořit síť spolupráce mezi katolickými televizními stanicemi. Na dnešní tiskové konferenci vystoupil také mluvčí Svatého stolce a zároveň ředitel Vatikánského televizního centra i našeho rozhlasu, P. Federico Lombardi:

?Skrze komunikaci se v církvi vždy snažíme sloužit komuniu, společenství, to znamená vzájemnému porozumění, dialogu a míru. Probíhá to na různých úrovních: na lokální, regionální, státní nebo univerzální -když jde o život celé církve a služby Papeže pro jednotu církve a ve prospěch lidstva. Tyto roviny by se měly vzájemně doplňovat, protože každá má vlastní kompetence, zkušenost a bohatství, které může přinášet.?

Předseda Papežské rady pro sdělovací prostředky, arcibiskup John Foley, hovořil o významu katolických televizí v dialogu a o vzájemném poznávání. Týká se to, jak zdůraznil, také vztahů s islámským světem.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.