Benedikt XVI. k novému velvyslanci Chile u Sv.stolce

8.9.2006 

Mezi nezadatelnými právy člověka stojí na prvním místě právo na život ve všech fázích jeho rozvoje a v každé situaci. Benedikt XVI. to připomněl při setkání s novým velvyslancem Chile u Svatého Stolce. Pedro Pablo Cabrera Gaete předal dnes v Castel Gandolfo své pověřovací listiny.

V poselství, které jak je zvykem patří celé zemi diplomata, Papež připomíná hospodářskou prosperitu republiky Chile. Jak píše Svatý otec, tento latinskoamerický stát, který zanedlouho oslaví dvěstě let své existence, se v poslední době rozvinul ve zdravotnictví, vzdělání i v dalších oblastech. Nutné ale je, aby se technické úspěchy zakládaly na trvalých hodnotách. Benedikt XVI. jmenoval vedle práva na život především nutnost ochrany a podporu rodiny a právo rodičů vychovávat děti ve shodě s vlastním přesvědčením.

58letý chilský velvyslanec Pedro Pablo Cabrera Gaete studoval právo a sociální vědy na Papežské universitě Chile. V minulosti reprezentoval svou zemi jako velvyslanec ve Velké Británii, v Rusku a v Číně.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.