Ekumenické vademecum už má papežské schválení

5.9.2006 

Kardinál Kasper vyjádřil potěšení nad vylepšením vztahů mezi katolickou církví a moskevským patriarchátem. Předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů dnes vystoupil na mezináboženském setkání v Assisi. Ruská církev chce spolupracovat na úrovni evropských insititucí, zejména v obraně společného křesťanského dědictví. Sice dosud neexistuje žádná stálá společná instituce, ale rozvíjí se spolupráce s Radou biskupských konferencí Evropy. Týká se zejména kultury, spravedlnosti a míru, uvedl kardinál Kasper.

Za pozitivní signál v oblasti ekumenismu označil předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů také plánované setkání Svatého otce s protestanty, v době jeho návštěvy v Bavorsku. Cesta Benedikta XVI. do vlasti začne tuto sobotu a němečtí katolíci si od ní slibují konkrétní vyznačení cesty do budoucna.

Kardinál Kasper také informoval, že ekumenické Vademecum sestavené jeho Radou už má schválení Svatého otce. Publikované bude před lednovým týdnem modliteb za jednotu křesťanů, slíbil kardinál Kasper.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.