Týden ve Vatikánu - přehled aktivit Benedikta XVI. v prvním zářijovém týdnu

4.9.2006 

Dnes, v pondělí 4. září, přijal Benedikt XVI. v apoštolském paláci v Castel Gandolfo 12 kanadských biskupů ze státu Ontario v rámci jejich návštěvy ?Ad limina apostolorum?.

Ve středu 6. září v 10 hodin dopoledne se bude v aule Pavla VI. ve Vatikánu konat generální audience Benedikta XVI.

V sobotu 9. září se začíná apoštolská cesta Benedikta XVI. do Bavorska. Svatý otec přistane v Mnichově v 15:30, kde jej uvítá prezident Spolkové republiky Německo Horst Köhler a další nejvyšší státní a regionální autority. Z letiště se pak papež vydá na hlavní mnichovské náměstí Mariensäule, kde se kolem 17:30 setká s místními obyvateli. Potom se v bývalém královském paláci uskuteční jednotlivá setkání s německým prezidentem, německou kancléřkou a prezidentem svobodného státu Bavorsko.

V neděli 10. září v 10 hodin dopoledne na prostranství Neue Messe v Mnichově bude Benedikt XVI. slavit eucharistii, při níž pronese homilii a po mši svaté pravidelnou polední promluvu před modlitbou Anděl Páně. Ještě tentýž den v 17:30 bude v mnichovské katedrále Benedikt XVI. předsedat slavení nešpor a pronese homilii.

V pondělí 11. září se Benedikt XVI. přenese do Altöttingu, kde na náměstí před poutní svatyní bude v 10:30 slavit mši svatou. Hned odpoledne v 17 hodin bude v témže městě v bazilice sv. Anny předsedat slavení nešpor s řeholníky a seminaristy z Bavorska, a večer v 19 hod. navštíví svou rodnou vesnici Martl am Inn, odkud se pak odebere do Řezna, kde přenocuje.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.