Týden ve Vatikánu - přehled aktivit Benedikta XVI. v týdnu od 28. srpna do 4. září 2006

28.8.2006 

V pondělí 4. září zahájí svou návštěvu Ad limina apostolorum první skupina biskupů z kanadského Ontaria.

V neděli 3. září přesně v poledne se na nádvoří apoštolského paláce v Castel Gandolfo sejde Benedikt XVI. s věřícími ke společné modlitbě Anděl Páně.

Od pátku 1. září do neděle 3. září se v apoštolském paláci v Castel Gandolfu bude konat studijní seminář, na kterém se sejdou bývalí studenti Benedikta XVI. Na tomto setkání, pořádaném každoročně již od roku 1976, se bude letos diskutovat o Stvoření a evoluci a zúčastní se jej vídeňský arcibiskup kard. Christoph Schönborn, prezident Rakouské akademie věd prof. Peter Schuster, profesor na jezuitské fakultě filosofie v Mnichově o. Paul Elbrich a emeritní profesor politické filosofie z Mnichova prof. Robert Spaemann.

V pátek 1. září dopoledne podnikne Benedikt XVI. krátkou pouť do svatyně v Manoppello, kde je uchovávána ikona Svaté Tváře, obraz nevytvořený lidskou rukou na roušce starobylého původu, který má přímý vztah k turínskému plátnu.

Ve středu 30. srpna v 10 hodin dopoledne proběhne v aule Pavla VI. ve Vatikánu generální audience Svatého otce Benedikta XVI.

A dnes v pondělí 28.září v 11 hodin dopoledne přijal Benedikt XVI. ve zvláštní audienci paní Angelu Merkel, kancléřku Německé spolkové republiky.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.