Benedikt XVI.: Doufám, že konference půjde ke kořeni věci

26.7.2006 

K modlitbě za úspěch římské konference vyzval včera Benedikt XVI. Prázdninové dny Svatého otce ve Valle d´Aosta zůstávají ve znamení modlitby za vyřešení krize na Středním východě:

?Zdá se mi, že se věci dávají do pohybu. Vidím, že modlitby nejsou zbytečné. Modleme se nyní intenzívně za konferenci v Římě, aby skutečně přinesla plody a konkrétní výsledky pro mír dnes a pro řešení problémů. Doufám, že půjde ke kořeni věci a najde vyrovnaná a trvalá řešení.?

To byla slova Benedikta XVI. k novinářům včera večer po návratu z poutního místa Notre Dame na úpatí Mont Blanc. O Papežově pouti nám více poví korespondent italského deníku Avvenire, Salvatore Mazza:

?Papež včera odpoledne podnikl skutečnou pouť, při které se modlil za mír. Po soukromé modlitbě se obrátil k věřícím, kteří ho doprovázeli a vyzval je, aby se připojili k jeho prosbě o mír. Znovu se tak potvrdilo, jak Svatý otec sleduje z blízka s hlubokou účastí, řekl bych i emotivní, to, co se děje na Středním Východě a zejména s velkou nadějí vnímá konferenci v Římě.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.