Pracovníci rádia Proglas na audienci u Jana Pavla II.

16.10.2004 

Zvukový záznam reportáže

Necelá stovka poutníků, pracovníků rádia Proglas a přátel, se 13. října vypravila z České republiky do Věčného města. V této době se konalo setkání Konference evropských křesťanských rádií (CERC). Rádio Proglas je jako jediná česká rozhlasová stanice členem CERC již od roku 1999. Pracovníci Proglasu spolu s přátely se proto zúčastnili společné mše včera u sv. Petra a po mši audience u Svatého otce Jana Pavla II.

Audience se konala v sále Klementina ve Vatikánu. Papež při ní vyzval k věrnosti v poslání hlásat Krista a jeho evangelium pokoje prostřednictvím rozhlasu: "Od Atlantiku až po Ural se angažujete, abyste u posluchačů posílili vědomí křesťanských kořenů a povzbuzovali je v úsilí o pokoj," uvedl mimo jiné Jan Pavel II.

Konference evropských křesťanských rádií (CERC) si připomněla 10 let trvání letos o svátku sv. Františka Saleského. V současné době CERC sdružuje kolem 650 stanic ze 14 evropských zemí a spolupracuje se strukturami Evropské unie. Od roku 1996 má statut konzultanta při Radě Evropy.

Zvukový záznam reportáže z této akce najdete ZDE.

Reportáž připravila Kateřina Lapčíková

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.