Týden ve Vatikánu ? přehled událostí v tomto týdnu

3.7.2006 

Přinášíme vám aktuální informace o dění ve Vatikánu v prvním červencovém týdnu:

Benedikt XVI. Dnes přijal skupinu chorvatských biskupů, kteří ve Vatikánu začínají svou apoštolskou návštěvu Ad limina apostolorum.

Do čela Kongregace pro evangelizaci národů byl dnes slavnostně uveden dosavadní arcibiskup Bombaje, kardinál Ivan Dias.

Ve středu v 10 hodin proběhne pravidelná generální audience Svatého otce na svatopetrském náměstí.

V sobotu začne třetí apoštolská cesta Benedikta XVI. do španělské Valencie. Svatý otec se zúčastní posledních dvou dní V.Světového setkání rodin, které začalo 1.července. Po příletu do Valencie papež navštíví katedrálu, kde se setká se španělskými biskupy. Odpoledne se setká se španělskou královskou rodinou a v arcibiskupském paláci přijme rovněž ministerského předsedu José Luise Rodrigueze Zapatera. V 21 hodin Svatý otec pozdraví účastníky Setkání rodin.

Program papežské návštěvy Valencie bude pokračovat v neděli 9.července. Benedikt XVI. bude sloužit mši svatou v 9.30, během níž pronese homilii a ve 12 hodin se k věřícím obrátí s promluvou před modlitbou Anděl Páně. ? Připomeňme, že tuto mši svatou bude v přímém přenosu vysílat 2. program ČT. Odlet Svatého otce z Valencie je naplánován na 13.30. Podle ředitele cestovního protokolu Alberta Gasbarriho tak návrat papeže do Říma nebude v žádné časové koincidenci s finálovým utkáním Mistrovství světa v kopané v Německu, které začne až ve 20 hodin.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.