Všichni jsme dělníci na vinici

30.6.2006 

Svatý otec dnes přijal v Aule Pavla VI. arcibiskupy ? metropolity, kteří při včerejší slavnosti sv.apoštolů Petra a Pavla přijali posvátné pallium. Společně s arcibiskupy přijal rovněž jejich rodinné příslušníky a věřící z jejich diecézí.

Benedikt XVI. se pak obrátil s pozdravem na každého z metropolitů příšlušné jazykové oblasti. Nejprve pozdravil italské metropolity, mezi nimiž byl např. nový arcibiskup Neapole, kardinál Crescenzio Sepe, potom následovali arcibiskupové z anglicky mluvících zemí, dále hispanoamerických, z Polska a nakonec oslovil i nového arcibiskupa ze slovinského Mariboru France Krambergera.

?Drazí bratři a sestry, také toto naše setkání ukazuje, jak se Pán nepřestává starat o svůj lid a nenechává jej bez dobrých pastýřů. Kromě toho, že mu za to děkujeme, uvědomujeme si také, že každý z nás je podle svého vlastního povolání určen k pilné práci na Pánově vinici, abychom se tak všichni stali živými údy jeho mystického Těla, kterým je Církev,? dodal na závěr audience Svatý otec.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.