Benedikt XVI. během audience hovořil spatra

21.6.2006 

Svou katechezi při dnešní generální audienci věnoval Svatý otec postavě sv. Jakuba Většího. Benedikt XVI., podobně jako Jan Pavel II., se nenechává svazovat připravenými texty. Také dnešní katechezi uzavřel dodatkem spatra:

?Cesta ? nejen vnější, ale také a především cesta vnitřní z Hory Promění na Horu Agónie. Symbolizuje pouť křesťanského života mezi pronásledováními světa a Božími útěchami, jak to říká II. Vatikánský koncil. Spolu s Jakubem víme, že na cestě následování Ježíše, kráčíme dobře, že i uprostřed obtíží jdeme správnou cestou.?

V pozdravech k poutníkům připomněl Svatý otec slavnost Nejsvětějšího srdce Ježíšova, která připadá na tento pátek. ?Je to svátek, ve kterém zvláštním způsobem oslavujeme Boží lásku ? řekl papež ? modlíme se, aby ji všichni mohli zakoušet v míru a v radosti?.

Na závěr Benedikt XVI. povzbudil mladé, nemocné a novomanžele, aby se obraceli ve svých modlitbách k sv. Aloisovi Gonzagovi, kterého si dnes církev připomíná. Kéž díky jeho příkladu získají znovu na hodnotě ctnosti evangelijní čistoty, kéž jeho příklad pomůže snášet utrpení s útěchou v Kristu Ukřižovaném a vede ke stále hlubší lásce k Bohu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.