Asociace apoštolů Petra a Pavla pomáhá Petrovu nástupci

17.6.2006 

Papež Benedikt XVI. přijal dnes na audienci asi 1200 členů Asociace svatých apoštolů Petra a Pavla. Audience se konala již v perspektivě blížící se slavnosti těchto dvou apoštolů.
V úvodu své promluvy Svatý otec připomněl, že tato asociace plní od roku 1970 v souladu se svým Statutem potvrzeným papežem Pavlem VI. důležitou službu pro Petrův stolec. Je to především ve službě mnoha dobrovolníků, kteří pomáhají ve třech oblastech: liturgické, charitativní a kulturní.

?Drazí přátelé, pouze necháme-li se neustále proměňovat nasloucháním Božího Slova a budeme-li se vytrvale sytit Tělem a Krví Kristovou, budeme moci předávat druhým Boží lásku, která je darem Ducha svatého.?

Benedikt XVI,. zdůraznil, že všechny tři oblasti činnosti, ve kterých Asociace svatých apoštolů Petra a Pavla plní své poslání, jsou důležité v současné době. ?Vznikli jste proto, abyste sloužili Petrovu nástupci a já vám z celého srdce děkuji za to, že ji plníte s tak velkorysým nasazením,? dodal na závěr audience Svatý otec.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.