K 25. výročí pontifikátu přijeli gratulovat věřící z Neapole

6.12.2003 

Město bohaté na zdroje, i přes sociální těžkosti, a velmi velkorysá, je povolána ke ?svědectví evangelia naděje?, zvláště mezi rodinami a mladými. To jsou slova Jana Pavla II., která pronesl o Neapoli. Pronesl je na audienci v Aule Pavla VI. přijal 8 tisíc poutníků z Neapole, kteří Svatému otci chtěli popřát k 25. výročí jeho pontifikátu.

Jménem všech zúčastněných Svatému otci popřál arcibiskup Neapole kardinál Michele Giordano. Jan Pavel II. mu na oplátku popřál k 50. výročí kněžství a dále ve svém projevu zmínil svoji návštěvu Neapole v roce 1990. Zvláště připomněl setkání s tisíci mladých na stadionu sv. Pavla a opakoval to, co řekl tehdy: ?Svědectví civilizaci lásky spočívá na vás, drazí mladí, vy musíte přinášet svědectví svým vrstevníkům svědectví naděje evangelia, protože ve vás už žije církev příštího tisíciletí.?

?Hlásat a dosvědčovat evangelium naděje je částí misijního poslání každé křesťanské komunity,? uvedl dále Svatý otec. ?Je to priorita, která je ve vašich pastoračních plánech, které označují rodinu a mladé ajako základní sloupy diecézní apoštolské aktivity,? zdůranil papež a dodal: ?Spolu na misie: to je klíčové slovo, které vás spojuje ve snaze o to, aby v Neapoli zazněla zvěst křesťanské naděje.?

Svatý otec uzavřel své setkání s poutníky z neapolské arcidiecéze dvěma výzvami: duchovní a pastorační. Vyzval věřící, aby vedli intenzivní život modlitby a tak podporovali evangelizační působení a farnosti, a potom také aby se stávali stále více ?rodinami rodin?, trvalými školami víry a modlitby, domy společenství a setkání, dialogu a otevřenosti pro všechny.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.